l'escriptor

bio

bio

Escriptor i periodista, Jaume Sanllorente (Barcelona, 1976) es va llicenciar en Periodisme per la Universitat Ramon Llull. Va estudiar Cooperació al Desenvolupament a l' Institut d'Estudis per la Pau i la Cooperació i posteriorment a l'Institut d'Estudis de les Nacions Unides a l'Índia. També va ser seleccionat per la prestigiosa HARVARD Kennedy School per a realitzar el seu curs de Gestió Estratègica per líders mundials d'organitzacions no governamentals. Ha realitzat el curs per a personal paramèdic especialitzat en lepra a l'Institut Fontilles (Alacant) i diversos cursos sobre recursos humans, lideratge i marqueting en institucions com Mafoi Consulting o S. P. Jain Institute of Technology and Research de Bombay.


 


Després de finalitzar la seva carrera universitària, es va traslladar a Londres on va viure un any. A continuació va treballar a diversos mitjans de comunicació, com Barcelona TV o COM Ràdio. Fou delegat a Catalunya de la revista Comercio Exterior i posteriorment va decantar la seva vida professional cap a la cooperació al desenvolupament. 


 


És autor de "La consturera de Dacca" (Espasa), "El poder de las sonrisas" (Conecta), "Somriures de Bombai, el viatge que va canviar el meu destí" (Plataforma), traduït a vuit idiomes amb pròleg de Dominique Lapierre, i de la novel.la "La Canción de la Concubina" (Espasa). També és coautor de "Bombay, más allá de las sonrisas" (Plataforma) i el llibre de contes infantil "10 cuantos 10 sonrisas" (Beascoa). També ha col.laborat en diversos assaigs.


Col.laborador habitual en diversos mitjans de comunicació, és també professor al Màster de Lideratge i Desenvolupament Personal de la Universitat de Barcelona  i ha estat membre del comitè assesor del Simposi Internacional Alleujament de la Pobresa en un Món de Mercat, del Tata Institute of Social Sciences de Bombai.


Actualment ocupa el càrrec de president executiu de l'oenegè Sonrisas de Bombay / Mumbai Smiles, que ell mateix fundà l'any 2005. També presideix el Consell Assessor de l'oenegè contra la lepra JAL i és patró de la Fundació Corporación Valora.


Ha rebut, entre d'altres, el Premi Axuda 2007, el Premi Tierno Galván als Valors Humans, el Premi Jove Solidari del Festival de Cine de Castilla y León i la Medalla d'Or de l'Asociación Española de Fomento Europeo. Es padrí d'honor de la 22ª promoció de la Policia Catalana i ambaixador mundial de l'organització Bombay Leprosy Project. El Govern d'Espanya el va condecorar l'any 2009 amb la Cruz de Oficial de la Orden del Mérito Civil.


L'any 2015 va ser una de les dues persones que va intervenir amb un discurs a la cerimònia commemorativa del 70è aniversari de les Nacions Unides davant el seu Secretari General, Ban-Ki-Moon.


Els seus mètodes de lideratge i la seva trajectòria com emprenedor són estudiats en universitats i escoles de negoci com IESE (que l'any 2011 va publicar l' Study Case "Sonrisas de Bombay", impartit a l'actualitat als alumnes d' MBA's internacionals).bio